Nederlands is mijn moedertaal en meer dan dat. Ik heb er mijn missie van gemaakt:

  • SCHRIJVER: Ik gebruik de taal om (andermans) verhalen te schrijven
  • COACH: Mensen en teksten help ik taalvaardiger te worden
  • DOCENT: Ik geef lessen Nederlands aan anderstaligen

En ja, ik beken, ik ben ook zo iemand die als cadeau altijd een boek geeft, die te pas en te onpas taalfouten corrigeert en die argeloze kindjes de liefde voor taal doorgeeft door versjes te schrijven en verhalen voor te lezen ...

Choucroute de la mer Volgen

IMG_5929.JPG

Ik word wakker in een vreemd bed, in een vreemde kamer. Ik herken het geluid van een goedkope ventilator. De nacht heeft wel verkoeling gebracht, maar niet genoeg om echt comfortabel te zijn. Uiteraard past een mens zich aan, maar aanpassen kost moeite en soms is het te veel gevraagd. Zoals nu. Het maakt me zenuwachtig: hoe weer een dag doorkomen, te warm om wat dan ook te doen?

Ik ben blijkbaar niet de enige die te vroeg wakker is. Maar hij is een man met een plan. ‘Kom, we trekken onze kleren aan en gaan.’ Ik ben blij met zoveel initiatief. Nog geen kwartier later staan we buiten. We lopen door de tuin van de b&b waar we verblijven, kruisen de dijkweg en draaien links het vogelreservaat in – het is nog geeneens zes uur, achter ons begint de horizon heel voorzichtig rood te kleuren. We stappen. En we kijken onze ogen uit. Ginds hebben zich koppels zwanen verzameld, met hun lelijke eendjes. En daar in de duin richt een haas zich op, als een hovercraft, zo fluks en schijnbaar zonder grond te raken, maakt hij zich uit de voeten. We zien konijnenpijpen en muizenhollen. We horen vroege vogels en het gezoem van insecten.

We kunnen zeker niet alle fauna en flora benoemen, maar één ons onbekende soort valt ons bijzonder op omdat ze hier wel heel goed floreert. Zeekool, vertelt Plantnet ons. En inderdaad, we herinneren ons bij de zalm van de eerste avond een streepje groen dat naar boerenkool smaakte. En we herinneren ons nu ook ‘choucroute de la mer’ op menukaarten te hebben gezien.

De zon is pas op, we zijn nog niet halfweg op onze wandeling en we hebben alweer wat bijgeleerd. Leve la Reserve du Hâble! Leve de vakantie!Aug 2022

Al wat lezen?


Contact

  • Comm. V Pheidippides
  • Brandweerstraat 19/0203
    9000 Gent

  • Ondernemingsnr BE-0893.999.015