Humaniora

Ik was op een college. Het was er opendeurdag. Er hingen overal gele briefjes met instructies: pijltjes en tekst. Je kon niet mislopen. Daar is het dat college ook om te doen: onze kinderen niet laten mislopen. Ik denk wel dat het ze zal lukken. Wij volgden in elk geval feilloos de gele briefjes tot aan de gids: die zou ons rondleiden doorheen het gebouw en hij zou een woordje uitleg geven. Het werd een woordenstroom.

Samen met de gids volgden we de roze briefjes, weer met pijltjes en tekst. We kregen uitleg bij vak- en klaslokalen. Ik had het periodiek stelsel in jaren niet gezien. Het is niets veranderd. Onze groep - ouders en kinderen die niet mogen mislopen - werd naast de gids ook begeleid door drie kinderen die al bezig zijn correct te lopen. Het was een hoogdag voor ze: eentje mocht in de studiezaal heel even op het verhoog staan om iets te zeggen tegen de ouders en de kinderen die niet mogen mislopen. ‘Luider’, stuurde de gids de eerstejaars bij en hij herhaalde daarna wat de jongen had gezegd. Om zeker te zijn dat wij het ook niet zouden misverstaan.

Want misverstanden, daar houdt het college ook niet van, denk ik. Alsook niet van rommel in de lokalen, niet van brol op het internet en niet van wegdromen. Maar wel van sport, van muziek en van zelfstandig leren. En van kinderen natuurlijk.


May 2009

Al wat lezen?


Contact

  • Comm. V Pheidippides
  • Emiel Clausplein 2/0101
    9800 Deinze

  • Ondernemingsnr BE-0893.999.015