Coupe Panaché

Zomervakantie! Het verschil met juni zit hem vooral in de vrijheid wanneer wat te doen. Alleen de pater familias moet nog op een vast uur de deur uit. Maar de rest van het gezin kan flexibel omgaan met zijn tijd. We ontbijten, ik schrijf, de jongste speelt, ik strijk, de oudste maakt plaats voor creativiteit. Onze bezigheden kruisen elkaar een paar keer per dag, aan tafel meestal. We horen elkaar, we zien elkaar, maar elk vult zijn dag zelf in. Met doen en met laten. Met nu en met later.

De vakantie is een tussenstop, een beetje als een treinstation. Er staan bankjes, je kunt er koffie krijgen, er is lectuur. Je denkt aan waar je vandaan komt en je kijkt uit naar waar je naartoe gaat. Ondertussen hang je wat rond. Met een ijsje.

Deze zomer blijven we thuis, in Gent. En dat is geenszins een straf. Al die toeristen die elk jaar kilometers afleggen om hier te geraken! Ik stap mijn voordeur uit en ik ben er. Het orgelfestival in de Sint-Baafskathedraal, de gekte van de Gentse Feesten, de goedkoopte van de solden … ik kan kiezen. Of … doe ze mij maar allemaal. Een bol van elk!.


Jul 2009

Al wat lezen?


Contact

  • Comm. V Pheidippides
  • Emiel Clausplein 2/0101
    9800 Deinze

  • Ondernemingsnr BE-0893.999.015