Ja, tante Julia, u lijkt alweer veel ouder

Vijf kilogram buikvet, een droge vagina en ontsierend haar in het gezicht, dat staat mij dus te wachten en daar mag ik niet moeilijk over doen? Deze zomer werd ik negenenveertig. Op naar de vijftig, de leeftijd waarop het lijf van de vrouw slim genoeg is om te weten: een zwangerschap is nu echt geen goed idee meer. En wat zegt de natuur? We maken haar lelijk en seksueel onaantrekkelijk. Van efficiënte risicobestrijding gesproken. Voor de Go Pass en de missverkiezing kwam ik al lang niet meer in aanmerking, dat ook het relatiebureau mij niet meer in zijn database wil, begrijp ik ondertussen (vijf kilogram buikvet, enz.).

U vindt dat ik het allemaal wat cru stel? Neen, dat is het niet. U wilt het gewoon allemaal niet weten, dat is het! U wilt hier niets mee te maken hebben. Oud is lelijk is weg daarmee. Oud past niet in uw wereld van designkeukengerei, kookeilanden en tempura. Want zelfs dat terrein is van de “rijpe” vrouw afgepakt. In de keuken, druk doende confituur te maken, werd tante Julia vroeger nog geduld op de momenten dat ze niet achter haar piano zat. Ook dat is passé. Die huisgemaakte confituur, daar hebt u een hip winkeltje voor, dank u wel.

Maar weet u wat, ik heb slecht nieuws. U zult al die +50-vrouwen overal blijven tegenkomen want zij zijn nog veel te jong. Jawel, zij zullen minstens (!) tot hun zestigste professioneel actief blijven. Professioneel actief, allez vooruit dan. Maar al die andere vormen van actief... Neen, u hebt Julia liever niet in uw fitness-, lees- of fotografieclub. U zou de hele tijd naar dat oudewijvenheksenhaar op haar kin zitten te staren. Och arme, u.


Sep 2011

Al wat lezen?


Contact

  • Comm. V Pheidippides
  • Emiel Clausplein 2/0101
    9800 Deinze

  • Ondernemingsnr BE-0893.999.015