Hoger, lager

Ik begrijp uit een artikel in De Morgen (20 maart 2012, journalisten Ann Van Den Broek en Martin Buxant in gesprek met headhunter Frank Schelstraete en hoogleraar Marc Buelens) dat CEO’s van overheidsbedrijven misschien toch niet zoveel hoeven te verdienen als CEO’s in de privésector. Dat heeft blijkbaar te maken met de roeping van die eerste: we mogen ervan uitgaan dat zij uit hun ‘civil service’ al een zekere voldoening halen. Dat hun motivatie niet om geld draait. Het zou kunnen kloppen. Verpleegsters, onderwijzers, acteurs, postbodes, treinconducteurs … allemaal een belangrijke sociale functie, dus allemaal ruim gecompenseerd door voldoening, dus navenant minder loon. Eerlijk is eerlijk. Je kunt niet van twee walletjes eten. Dubbel bewijs dat de redenering klopt: vrijwilligerswerk is 100% voldoening, niets geen geld.

Didier Bellens is een uitzondering: hij krijgt ook aan het hoofd van een overheidsbedrijf een hoog loon. Waarom? Die man doet zijn job niet graag, dus mag hij wat meer verdienen. J.-L Dehaene vond Dexia ook al een vergiftigd geschenk … hewel …

Ja, ja, we zijn er! Dat we dat niet eerder gezien hadden! Iemand een eurootje over? Breng maar naar Aagje Vanwalleghem. ‘t Kind heeft twintig jaar lang héél graag geturnd, ik heb het haar zelf horen zeggen. ’t Kan daar geen vetpot zijn.


Apr 2012

Al wat lezen?


Contact

  • Comm. V Pheidippides
  • Emiel Clausplein 2/0101
    9800 Deinze

  • Ondernemingsnr BE-0893.999.015