Driekwart zomer

“Ik ben een Chinees.” Toen Dag Allemaal voor een fotoshoot wilde weten wat voor iemand ze moesten verwachten – we kenden elkaar niet – kwam ik daar achter. Ik heb een oosters lijf: klein, korte benen en nauwelijks borsten. Zet me een hoedje op, hang een camera om mijn nek en ik kan zo mee achter de gids. Bij datzelfde Dag Allemaal zouden ze me later trouwens ook nog ‘een onderdeurtje’ noemen. Plastisch is het wel, maar dan toch liever een Chinees.

Hoe zalig moet het zijn om op steltbenen in platte espadrilles de zomer rond te slof-slof-sloffen. U die ze draagt, u heeft geen idee! Het tak-tak-takken van hakken geeft een heel ander soort zomer, ik kan het u zeggen. Blijf ik koppig bij stapsandaaltjes, dan krijg ik een driekwart zomertje. De Feesten, een festival, een tentoonstelling die iedereen wil zien ... ik zie nooit alles, altijd staat er wel iets of iemand in de weg. Denkt u daar maar eens aan voor u zich met uw 1 m 80 weer naar voren wringt. ‘Short people got no reason to live.’ Short is niet goed. Tenzij in shortbread misschien. En shorts natuurlijk, maar dan wel met lange benen eronder. Trouwens, hoe lang zou Randy Newman zijn? 1 m 93, blijkbaar, ik zocht het voor u op. Hoeveel sympathieker was de song geweest ware hij 1 m 63.

Hell yeah, de invulling van ‘toegankelijkheid’ is dringend aan herziening toe, Jozef De Witte! Of bent u nu met vakantie? In dat geval, geniet ervan, niet driekwart maar voor de volle 100%!


Aug 2014

Al wat lezen?


Contact

  • Comm. V Pheidippides
  • Emiel Clausplein 2/0101
    9800 Deinze

  • Ondernemingsnr BE-0893.999.015