Fan

hydrateren.png

Adriana wrijft haar schouders in. Onderwijl gaat Christofer maar door, over een oom, de zoveelste. Adriana loopt heen en weer, wrijvend. Nu zijn haar bovenarmen aan de beurt, ze smeert ze zorgvuldig in. Dat Adriana bloedmooi is, een perfecte combinatie beha en slipje draagt, daar gaat het totaal niet over, een bliksemafleider is het. Wat echt belangrijk is aan deze scène is dat insmeren. Hydrateren kun je leren, dát is de echte les van deze aflevering van The Soprano’s.
The Soprano’s mag dan over een maffiafamilie gaan, het is bovenal een educatief programma. Je leert zoveel bij! En dan bedoel ik niet over ‘hoe een lijk wegwerken’, dat ook natuurlijk, maar wie heeft daar wat aan, in het echte leven, bedoel ik. Neen, in The Soprano’s leer je over omgaan met woede. Over het belang van zondagse lunchen met de familie. Over wat verwennen is en wat opvoeden. Over emo-eten. Over crisissen in een huwelijk en hoe daarmee om te gaan. En dus ook over hydrateren.
Tuurlijk, Anthony - Tony - is een maffiabaas, maar hij is ook - en misschien zelfs vooral - een vader. Oké, hij is een maffioso, maar ook een ‘amoroso’, een man die van vrouwen houdt, ook van Carmela, de moeder van zijn kinderen, echt wel. En neen, hij moet misschien geen twee keer nadenken om iemand te laten omleggen, maar hij wil wel dat zijn kinderen AJ en Meadow een diploma halen, zo’n vader is hij! De maffia, dat is maar context. Echt, geloof me. The Soprano’s, dat is Thuis, maar elders. 


May 2016

Al wat lezen?


Contact

  • Comm. V Pheidippides
  • Emiel Clausplein 2/0101
    9800 Deinze

  • Ondernemingsnr BE-0893.999.015