De zomer van 2002

smelt.png

Ik wil u even waarschuwen voor u de vergissing begaat die ik bijna had begaan. En omdat het vakantie is, is dit bovendien het ideale moment.

BOYHOOD. Ik vond er niets aan. Neen? Een film over het leven zoals het is, met dezelfde cast over twaalf jaar gefilmd en jij vond dat niets? Als u het echt wilt weten, volgens mij is al wie Boyhood goed vond, te weinig thuis geweest toen dat leven zich daar echt echt afspeelde. Boyhood als tweede kans, in twee uur tijd inhalen wat de laatste twaalf jaar aan je neus is voorbijgegaan, ja zo snap ik het wel. En het is die mensen gegund. Maar een Oscar? Nee ...
CAROL. Met Kate Blanchett. Over een lesbische relatie. Ja, dat moet wat geweest zijn in de vijftiger jaren. Maar de film? Ik vond er niets aan. Dat Carol-personage geloofde ik geen seconde. Therese? Totaal geen vrouw voor haar. En haar moederhart? Dat had blijkbaar een aan- en uitknop. En dan zoveel superlatieven? Neen, dat verdient deze prent niet.
45 YEARS. Met Charlotte Rampling (‘Has never been better!’). Over hoe een brief een huwelijk van 45 jaar in de problemen kan brengen. Nu, ik ben 32 jaar getrouwd en ik kan u zeggen: het zat zo al grondig fout tussen die twee, ook zonder brief.
Om maar te zeggen, ik hoed me/hoed u voor must sees en must reads.
Maar HET SMELT van Lize Spit! Wat een boek!


Jul 2016

Al wat lezen?


Contact

  • Comm. V Pheidippides
  • Emiel Clausplein 2/0101
    9800 Deinze

  • Ondernemingsnr BE-0893.999.015