Ontbijt

banaan2.jpg

Het was zaterdagochtend. De bananen waren op en dus stond ik nog voor achten in de Delhaize, gewassen en aangekleed. U vindt het raar dat ik dat vermeld? Ik ook. Maar wat voor de een normaal is, is dat niet per se ook voor de ander. Dat werd me daar, nog voor achten in de Delhaize, duidelijk. Aan de kassa bevond ik me achter een vrouw, rond de dertig schat ik, het haar in de ‘out of bed’-look, rond haar middel een badjas dichtgesnoerd, op badstoffen sloffen. Haar enige aankoop: een Red Bull.

Kent u de openingsscène van The Big Lebowski? Jeff Bridges in badjas en op sloffen banjert door de buurwinkel op weg naar de zuivelrayon voor een pak melk. Dat in mijn Lebowski-scène die zaterdagochtend in de Delhaize ‘de Dude’ was vervangen door een vrouw, da’s tot daaraantoe. Maar dat het pak melk was vervangen door een Red Bull ...?! Wat is er gebeurd met melk? Waar zijn de boterhammen? Of de cornflakes, zo u wil? Een kop koffie desnoods? Sinds wanneer telt Red Bull als ontbijt? Hoe is het zover kunnen komen dat jonge vrouwen daarvoor Dude-gewijs naar de Delhaize sloffen nog voor ze zijn gewassen of aangekleed?

De Dude komt thuis. Voor hij goed en wel beseft wat er gebeurt, zit hij met zijn kop in de wc-pot. Een vergissing, zal blijken. Ik weet niet hoe de verdere zaterdag van die vrouw verlopen is. Beter, hoop ik.


Oct 2023

Al wat lezen?


Contact

  • Comm. V Pheidippides
  • Emiel Clausplein 2/0101
    9800 Deinze

  • Ondernemingsnr BE-0893.999.015